Max de Mooij

Mijn naam is Max de Mooij en ben 54 jaar. 

Ik woon in Oegstgeest, gescheiden ik heb 2 dochters van 20 en 23 jaar die zelfstandig wonen. Ik sta ongeveer 30 jaar voor de klas als docent consumptieve technieken. 

De meeste tijd heb ik in Den Haag gewerkt op een VMBO school. Daar verzorgde ik de praktijklessen bakken en koken . In de loop van de tijd heb ik alle bijkomende taken van mentorschap tot bovenbouwcoördinator en alles daartussen in gedaan. Maar de essentie en de lol in het vak ligt voor mij toch echt in het klaslokaal met de kinderen. Daarna voor een paar jaar een overstap gemaakt naar het MBO en weer terug naar het VMBO in Leiden en in Amsterdam. En nu per 1 augustus hier in Woerden… Praktijkonderwijs en Big Picture Learning. 

Voor mij nieuwe uitgangspunten en ook een uitdaging om met jullie type onderwijs aan de slag te mogen gaan. Ik heb inmiddels een aantal mensen gesproken en leerlingen mogen meemaken in een les. En ik moet zeggen dat de sfeer me wel bevalt. Het is de bedoeling dat ik volgend jaar samen met Jaap de horeca lessen verder vorm ga geven en daar heb ik erg veel zin in. De bedoeling is dat ik start met de bovenbouw en de daarbij behorende stages. Mijn vaktechnische achtergrond is voornamelijk de bakkerij maar het koken van water lukt me ook wel ;-).