Jan de Graaf

Hallo ik ben Jan de Graaf, 41 jaar en ik werk sinds dit schooljaar op het Futura college. Ik ben getrouwd en ik woon met mijn vrouw, drie dochters en een zoon in Bodegraven.
Ik ben al 41 jaar geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Van het uit de kinderwagen kijken naar hijskranen en vrachtwagens, naar het skelterbouwen en erop rijden, tot alles wat ik nu doe. Ik ben altijd benieuwd hoe iets werkt en hoe dingen gemaakt worden. Zo probeer ik zelf ook zoveel mogelijk zelf te maken, van een schade auto netjes maken tot een dakkapel op mijn huis plaatsen.
Deze passie voor techniek wil ik graag overbrengen aan jongeren en zo ook op het Futura college. Tijdens de lessen daag ik de jongeren uit om met de techniek aan de slag te gaan. Hoe werken dingen en hoe kan ik zelf iets moois maken. Iets dat je zelf hebt gemaakt of gerepareerd, maakt je trots.
Naast het werk op deze school, werk ik ook nog als autoschade-technicus en organiseer ik regelmatig techniek workshops op allerlei plekken.