Floortje Delhez

Hoi!

Ik ben Floortje Delhez. Sinds 2009 werk ik met veel plezier op het Futura College. Ik woon samen met mijn man en 2 zoontjes in Woerden.

Ik ben advisor van de onderbouw en daarnaast ben ik coördinator burgerschapsonderwijs. Zo houd ik mij onder andere bezig met maatschappelijke activiteiten in en om de school. Ik zorg dat er stil wordt gestaan bij Paarse Vrijdag, ik organiseer de week van de kinderrechten en regel excursies naar bijvoorbeeld de Tweede Kamer. Als er leerlingen zijn met leuke initiatieven, help ik daar ook graag aan mee.

Daarnaast zorg ik ervoor dat de leerlingen op het Futura College over genoeg kennis en vaardigheden beschikken om zichzelf te kunnen redden binnen onze maatschappij. Denk aan het aanvragen van verzekeringen of subsidies, het omgaan met geld en het zoeken naar een baan of geschikte woonruimte. Ook vind ik het heel belangrijk om bij te dragen aan de meningsvorming van de leerlingen. Wat vind ik zelf van bepaalde zaken en hoe ga ik om met de mening van een ander? Het gesprek over soms lastige onderwerpen ga ik in de klas niet uit de weg. Ik wil hen laten zien hoe je, ondanks het hebben van een andere mening, alsnog op een goede manier met elkaar kunt samenleven. Zeker in deze tijd is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Ik werk met veel plezier op het Futura. We hebben een erg gezellig team waarin ik me erg thuis voel. Maar nog veel belangrijker: we hebben echt allemaal het beste met de leerlingen voor. Ik denk dat je dit ook goed voelt wanneer je het gebouw binnenstapt. Er hangt een ontspannen sfeer, iedereen kent elkaar en gaat op een leuke manier met elkaar om.