Annemieke Peters

Ik ben Annemieke Peters. Ik ben advisor op het Futura College en ik werk fulltime. Naast de lessen aan mijn eigen advisory geef ik dit schooljaar Burgerschap en AVO aan ouderejaars leerlingen en nog een paar andere vakken zoals verzorging en kiesvak Bakken. Eens per twee weken kunt u mij op dinsdagavond op de avondschool vinden, waar ik met mijn collega, leerlingen extra ondersteuning bied bij het verwerken van “lastige” lesstof.
Bij ons op school draait alles om maatwerk; dat maakt het leren persoonlijk. Ik vind het geweldig leuk als leerlingen, die op het Futura College gaandeweg ontdekken waar hun passie en ambities liggen,  te helpen met plannen maken om hun ideeën te onderzoeken en uit te voeren.

Ik heb twee volwassen dochters die een opleiding volgen en niet meer thuis wonen. Zij komen regelmatig even gezellig bijkletsen en eten en dan sloof ik me natuurlijk extra uit in de keuken😉.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik heb in mei in mijn uppie een stuk van de Camino gelopen en de combinatie van natuur, fysieke inspanning, innerlijke rust en waardevolle ontmoetingen is mij uitstekend bevallen. Mijn tuintje bijhouden, met 7 boompjes en een flinke beukenhaag, vind ik ook relaxed om te doen en ik kweek nu al mijn 3e generatie oleanders, die in de winter naar binnen verhuizen waardoor er boven, op mijn brede overloop inmiddels een lekker oerwoudje ontstaat. Naast het “buitenvermaak” ga ik iedere maandagavond pottenbakken in Utrecht en spreek ik regelmatig af met vrienden en vriendinnen om samen te eten of een tof live concert bij te wonen. Tot slot kan ik nog vermelden dat ik veel van reizen houd en moet ik bekennen dat ik, op het moment dat u dit leest, waarschijnlijk al weer bezig ben met het plannen van mijn volgende trip.