Paarse vrijdag

Vandaag is het Paarse Vrijdag, en ook dit jaar doet het Futura College hier weer graag aan mee! 🏳️‍🌈

Paarse Vrijdag is belangrijk omdat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Helaas weten we dat lhbti+ leerlingen nog altijd meer gepest worden dan niet-lhbti+ leerlingen. Ook is op veel scholen ‘homo’ nog altijd een veelgebruikt scheldwoord. Door op een positieve manier aandacht te besteden aan diversiteit, laten we zien dat iedereen erbij hoort.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door dit actief op school uit te dragen, leerlingen zich veiliger voelen, beter in hun vel zitten, en beter om kunnen gaan met negatieve reacties van anderen. Kortom, het maakt de school een fijnere en veiligere plek voor iedereen.

Op het Futura College staan we deze dag stil bij de woorden tolerantie en verdraagzaamheid. Je mag ergens een mening over hebben, maar het gaat er om hoe je er vervolgens naar handelt. Het is belangrijk dat je tolerant bent, en dus accepteert dat iedereen anders is.

In de bakkerij hebben de leerlingen hard gewerkt aan heerlijke Paarse Vrijdag cupcakes. Deze zijn aan alle leerlingen uitgedeeld in de pauze.