Zeilkamp 3e jaar

De komende weken staan voor alle 3e jaars leerlingen in het teken van het afsluiten van de onderbouw. Er worden stages voor volgend jaar gezocht, er worden keuzes gemaakt voor profielen en leerroutes. Maar natuurlijk moet zo’n periode ook afgesloten worden met een kamp. In navolging van vorig jaar stapte ook de huidige 3e jaars leerlingen maandagochtend in de bus die hen naar Friesland bracht voor het nu al beruchte zeilkamp. 

Wat hebben we een top week gehad. Het weer werkte buitengewoon goed mee, dat zullen deze leerlingen na 2 corona-jaren wel verdiend hebben! Elke dag gingen de leerlingen in groepjes van 5 of 6 leerlingen en een begeleider de randmeer-boten op. Uiteraard is niet met elke leerling een potentiële zeiler verloren gegaan. Maar het was heel tof om te zien hoeveel leerlingen schik hadden om wegwijs gemaakt te worden in de beginselen van het zeilen. Een aantal ontpopte zich als talentvolle stuurman/ vrouw of fanatiek fokkenist. 

Naast het zeilen bestond de rest van de week uit het spelen van de nodige spelletjes (bijv. Levend Stratego en lasergamen), een relaxed bezoek aan Lemmer, een spectaculaire middag op een banaan achter een rib-boot, een laatste avond met disco (Ik ben de Bieber van de kroeg!) en natuurlijk veel nachtelijk onrust…  

We komen als begeleiding terug op een zeer geslaagd kamp met nauwelijks een onvertogen woord. Leerlingen die een onvergetelijke ervaring hebben opgedaan. Een ervaring die ze met elkaar delen, erg waardevol voor de samenhang in dit leerjaar! 

In september melden wij ons weer in Lemmer met de nieuwe brugklassers, voor weer een onvergetelijke ervaring!

Klik hier voor een super leuk filmpje van het zeilkamp