Topacademie

Stage lopen bij het UMC Utrecht, een van de grootste ziekenhuizen van Nederland kan via de Top academie!
De TOP Academie staat voor Talent Ontwikkeling in de Praktijk.
De leerlingen volgen onderwijs én lopen stage in het UMC Utrecht. Ze werken mee met vakmensen die het ziekenhuis dag in dag uit schoon en leefbaar houden. Ze leren het schoonmaakvak van ervaren medewerkers en op de werkvloer. Een dag per week is een lesdag, begeleid door o.a. een docent van onze eigen school, maar wel in het UMC. De leerlingen leren volgens de officiële procedures van een ziekenhuis schoon te maken. Daarnaast zijn er 2 stagedagen per week in het UMC.
Hierdoor doen leerlingen veel praktijkervaring op. Het is een mooie kans om verschillende diploma’s en certificaten te behalen; bijvoorbeeld het Basisvakdiploma Schoonmaak en de gezondheidsmodule. Hierdoor worden kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Ook kijken ze van dichtbij mee in een grote organisatie, waar veel verschillende beroepen worden uitgeoefend en worden er misschien leuke vervolgrichting ontdekt. Werken in een grote organisatie biedt vaak mooie doorgroeikansen.
Op woensdag 8 september was de Kick off van de TOP Academie, het was een mooie start waarin zowel de docenten, praktijkbegeleiders als leerlingen met veel enthousiasme begonnen zijn aan dit leuke traject.
Mocht er interesse zijn in het volgen van de TOP Academie, informeer dan bij de advisor.