Pick me up

Afgelopen vrijdag konden wij eindelijk weer eens een gast uitnodigen bij de PMU (Pick Me Up) voor leerlingen van het 3e jaar. In dit geval was de naam ‘gast’ wellicht niet zo treffend, een oude bekende dekt de lading beter. Oud-leerling Edon kwam vertellen over zijn school-carrière op en na het Futura College.

Omdat de leerlingen van leerjaar 3 op dit moment staan voor profiel- en routekeuzes leek het ons een mooi moment om Edon zijn verhaal te laten doen. Toen Edon op school kwam als brugklasser had hij één grote passie: treinen. En hij wilde maar één ding worden: treinmachinist. Dit leek wel wat hoog gegrepen maar toch beet Edon zich hierin vast. Zijn schaduwdagen waren vaak op of bij het spoor. En zelfs zijn bijbaantje (bij de rail catering) was uiteindelijk bij de NS. Via de entree-opleiding op het Futura College is het Edon gelukt om MBO-niveau 2 te gaan doen. Voor deze opleiding heeft hij eind vorig schooljaar zijn diploma behaald. Dit schooljaar is hij met de conducteurs-opleiding op niveau 3 gestart!

Leuk om een oud-leerling (die het presenteren nog verleerd bleek te zijn) te zien vertellen over zijn route en passie aan leerlingen die momenteel voor keuzes staan!

Edon bedankt voor je verhaal en tot snel voor een volgende voorlichting!