Parijs

Afgelopen week zijn we met de tweedejaars naar Parijs geweest en dat was echt een feestje. De heenreis startte voorspoedig maar helaas kregen we pech met de bus. Het mocht de pret niet drukken. We konden de reis nadat de bus gewisseld was, gelukkig weer hervatten.

Aangekomen in Parijs werden de kamers ingericht en gingen we op pad naar de Sacre Coeur. Hier konden we prachtige foto’s maken van het uitzicht, genieten van de zonsondergang en een kijkje nemen in Montmartre. We hebben toen het begon te schemeren met elkaar gegeten en zijn toen naar de Eiffeltoren afgereisd. Bij de Eiffeltoren werden er natuurlijk nog meer foto’s en filmpjes gemaakt en er werd genoten van de lichtshow.

De tweede dag bestond uit een fietstocht en een rondvaarttocht. We fietsten met en Nederlandse gids langs alle highlights van Parijs. Tijdens de tocht leerden we ontzettend veel over Parijs. Wat ook leuk is aan een fietstocht is dat je door Parijs reist en de stad boven de grond leert kennen. We reisden voornamelijk met de metro en dat zorgde er voor dat je weinig van de stad ziet onderweg. Met de rondvaartboot voeren we over de Seine en tussendoor hebben we nog het park Jardin des Plantes bezocht.

’s Avonds hebben we de Arc de Triomph bezocht en het programma voor de donderdag iets aangepast. Donderdag stonden er namelijk stakingen gepland en daar wilden we natuurlijk van wegblijven. We hebben de werkweek afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de Montparnasse toren en een echte Franse lunch bij een crêperie. Het was een week waar we met heel veel plezier en fijne herinneringen op terugkijken.