Kamp leerjaar 2

Omdat het in leerjaar 1 niet door kon gaan zijn we in de derde week van dit nieuwe schooljaar toch op kamp geweest. We merkten dat alle leerlingen hier veel behoeften aan hadden en dat ze ook elkaar allemaal beter wilde leren kennen. En dat is zeker goed gekomen!
Lees hier over ons top-kamp:

Dag 1:
Na een bijzondere rit met de bus, waren we rond half 11 op de locatie en konden we uitpakken en de bedden verdelen.
We zijn gelijk begonnen met een rondje in en om het bos en zandvlakte om de omgeving te verkennen.
Na een heerlijke lunch hebben we het eerste bosspel gedaan.
Even pauze en daarna het langverwachte lasergamen. Dit in 2 groepen. De ene groep begon met lasergame en de andere met spellen op de zandvlakte en daarna andersom. Het was super! Jons en Christian waren de kampioenen.
Ondertussen waren André en Carolien gearriveerd met heerlijke, door Jaap en leerlingen, gemaakte macaroni.
Na het eten moesten we even wachten tot het donker genoeg was voor de volgende 2 spellen. Het dierengeluidenspel en het smokkelaarsspel. Best spannend in het donker (zonder zaklamp) door het bos.
Om half 1 lag iedereen op bed en werden er pogingen gedaan om te slapen.
Nu verheugen wij ons op deze zonnige 2e kampdag!

Dag 2:
Om 9.00 uur starten we de dag met een lekker ontbijt.
Nadat de corveeploeg alles weer schoon en netjes had gemaakt begon het programma. Per klas hadden we 3 workshops die verzorgd werden door de KUVO: een workshop trommelen: lekker slaan op emmers of een jerrycan, een workshop theater: theaterspelletjes doen en lekker met je klas naar de zandvlakte om daar te spelen en chillen. Alle drie was een groot succes.
Na 2 workshops hebben we buiten gegeten, want wat was het mooi weer!
Na lekker veel vrije tijd ’s middags gingen we nog het bos in voor het spel levend Stratego. De groep was in 2-en gedeeld en ging op zoek naar de vlag van de andere partij. Allebei de groepen hebben 1 keer gewonnen.
Hierna stond de barbecue aan. Wel wat jammer dat het wat regende en we dus binnen moesten eten, maar het was weer erg gezellig en we hebben goed en lekker gegeten.
Toen het schemerig genoeg was weer het bos in voor het laatste bosspel: nummerjacht. Best eng en spannend om in het donker in het bos docenten te zoeken die daar verstopt zitten.
Hierna de disco! Het was supergezellig er werd goede muziek gedraaid door een aantal leerlingen.
Om half 12 gingen de disco-lampen uit en ging iedereen langzamerhand naar bed. Ze waren zo moe dat het om 1 uur al volledig stil was. Best uniek voor een kamp…..
Nu zijn we langzaam aan het wakker worden en gaan we zo ontbijten, opruimen en dan richting zwembad.
We gaan er weer een gezellige dag van maken.

Dag 3:
Na een heerlijk ontbijt moesten alle slaapzalen en ruimtes worden schoongemaakt. Dit gingen we allemaal gezamenlijk doen. En wat wij heel het kamp al merkte deed iedereen dit netjes. Iedereen hielp elkaar waardoor we snel klaar waren met de schoonmaak. Zelfs alle toiletten waren spik en span. Ondertussen was de bus al gearriveerd en konden we vertrekken richting het zwembad. Alle leerlingen hadden hier enorm zin in. Daar aangekomen werken we welkom geheten en werden alle regels verteld. Toen dat gedaan was wisten de leerlingen niet hoe snel ze moesten omkleden om een heerlijke verfrissende duik te nemen. Daarna was er voor iedereen wat leuks: glijbaan, wildwaterbaan, golven en een kleine/hoge duikplank. Ook was er ruimte om een lekker frietje te halen met iets te drinken. Na 2,5 uur zwemmen was iedereen klaar maar voldaan. We gingen weer heerlijk in de bus om 30 minuten later aan te komen bij de het Futura. Daar was iedereen blij om zijn vader of moeder weer te zien en om snel het bedje weer in te duiken.

Al met al een super geslaagd kamp waar allee leerlingen van hebben genoten.