Futura College wordt nu ook zeilschool

Zeilschool De Kikkert en het Futura College, school voor praktijkonderwijs in Woerden, gaan een samenwerking aan van drie jaar met in elk jaar een brugklaskamp en in mei/juni een sportweek met een zeildag voor elke jaarlaag.

In het kader van ‘Leaving to Learn’ en de competenties samenwerking en communicatie, zien het Futura College en De Kikkert een versterking voor zich waarbij zeilen een rode draad vormt in het curriculum van het Futura College. De leerlingen van het Futura College krijgen allemaal een watersportpaspoort en kunnen op iedere niveau door de jaren heen hun CWO erkende diploma behalen.

Het bleek een gouden combinatie. Het Futura College is ingericht volgens de filosofie van Big Picture Learning. Hierbij staan de relevantie, de relatie en levensecht leren centraal. De Kikkert, gelegen in het Friese Lemmer, is al jaren gespecialiseerd in het verzorgen van schoolreizen voor zowel middelbare- als basisscholen.

In de Corona periode is het Futura College door de onmogelijkheid van een buitenlandreis op zoek gegaan naar een goed en veilig alternatief. De zeilweek met De Kikkert die toen is georganiseerd heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten op zowel de leerlingen als de leraren. “De mooiste week in mijn leven”, “Ik mis De Kikkert”, “Hoe trots ben ik op mijn leerlingen” zijn maar enkele quotes van de pilotweken.