Eerste periode kiesuur

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Op de tweede vrijdag van het nieuwe schooljaar start dan namelijk traditioneel de eerste periode van het kiesuur. Het kiesuur vindt plaats tijdens de laatste twee lesuren van de vrijdag.

Tijdens deze lessen maken de leerlingen kennis met verschillende activiteiten. Denk aan kickboksen, koken, voetballen, bowlen en kaarsen maken. Voor elke periode mogen de leerlingen hun keuzes doorgeven. Wij proberen hen dan bij één van hun keuzes in te delen. Daarna volgen zij een aantal weken deze workshop. Soms gegeven door onze eigen docenten en soms door externe docenten. Wij hebben het kiesuur in het leven geroepen omdat wij als school ook de opdracht hebben om leerlingen te leren invulling te geven aan hun vrije tijd.

Het kiesuur is voor het eerste en tweede leerjaar. De leerlingen van deze leerjaren draaien in vijf periodes met een activiteit mee om op die manier te ervaren of de sport of activiteit misschien iets voor hen is.

Wanneer u dit leest en u heeft zelf ook een hobby of sport waarmee u onze leerlingen graag eens in aanraking laten komen dan horen wij dat graag. Wij maken ons aanbod graag zo breed en divers mogelijk!