De aftrap van “De Weddenschap”

Vanmorgen was de aftrap van De Weddenschap bij ons op het Futura College. De weddenschap houdt in dat alle leerlingen worden uitgedaagd om 3 boeken te lezen in 6 maanden. Deze landelijke actie, is speciaal voor leerlingen op het voortgezet onderwijs.Nu denkt u misschien, 3 boeken in zes maanden!? Maar de leerlingen weten inmiddels dat dit alle soorten boeken mogen zijn;leesboeken, stripboeken, tijdschriften, luisterboeken, voorleesboeken en/ of informatieboeken en dus gaan zij deze Weddenschap graag aan!.

Shirma Rouse bezocht onze school en vertelde ons waarom lezen zo belangrijk is! Met lezen doe je kennis op. En kennis is kracht!Zij is daar zelf het grote voorbeeld van. Ze vertelde dat ze een “lettereter” is en het daardoor onder andere zo ver geschopt heeft!

Dat maakte natuurlijk wel indruk op onze leerlingen. Ze heeft door haar verhaal alle kinderen zo ver gekregen om mee te doen aan de Weddenschap en het contract te ondertekenen.

Shirma vertelde ook dat lezen lastig kan zijn, of dat het soms moeilijk is. Dat is helemaal niet erg, als je elkaar maar weet te motiveren. Ook Shirma gaat haar steentje daar de aankomende 6 maanden aan bijdragen, want zij is onze coach!

Wij boffen maar met zo’n coach!Om haar alvast wat beter te leren kennen, mochten we haar allerlei vragen stellen. En natuurlijk heeft zij ook voor ons gezongen.Tot slot mochten de leerlingen met haar op de foto.

Het Futura College vindt het belangrijk dat onze leerlingen vooral (weer) plezier krijgen in het lezen!Naast dat we nu als eerste praktijkschool van Nederland meedoen aan De Weddenschap, hebben we ook onze collectie boeken op school uitgebreid en is er in elke klas een leeskrat te vinden. Wij worden hierin ondersteund door een leesspecialist van stichting lezen. Haar naam is Anika Verschuur. Zij zal de brugklassen de aankomende weken bezoeken om leesplezier en leesmotivatie bij onze leerlingen te bevorderen.

Kortom: Lezen heeft onze aandacht! Leest u met ons mee en stimuleert u uw kind?