Beroepenfeest On Stage

Gisteren was het dan zover. Het Beroepenfeest voor onze tweedejaars, die zich hier wekenlang goed op hadden voorbereid. Een groots, jaarlijks terugkerend evenement, waaraan ook Kalsbeek, Minkema en Yuverta deelnemen.

Iets na half twee vertrokken we met een bus vol leerlingen richting de Milandhof in Zegveld. Daar kwamen we binnen via de rode loper. Met luide muziek en een stevig applaus werden we verwelkomd door de beroepsbeoefenaars en de ‘crew’ van On Stage. Elke sector was herkenbaar aan een kleur; er waren ruim 200 beroepen aanwezig.

Met hun paspoortje in de hand zochten de leerlingen vervolgens hun favoriete beroepen op. Ze knoopten een gesprekje aan, waarbij visitekaartjes werden uitgewisseld.
Elke leerling heeft zo twee afspraken gemaakt voor de Doe-dag op 13 april, eentje voor de ochtend en eentje voor de middag. Ze hebben het geweldig gedaan!

De leerlingpaspoortjes zijn bij vertrek ingenomen door Mbo studenten, die de komende dagen alle Doedag-afspraken in een excel zullen zetten. In de loop van volgende week weten we precies wie waar naartoe gaat op 13 april.